top of page

Workshops

Muziek uit de oude doos

Workshop muziek uit de oude doos.

Bij de workshop ‘Muziek uit de oude doos’ worden senioren helemaal ondergedompeld in een bad vol nostalgie.

Tijdens deze workshop zullen liedjes uit de oude doos weer nieuw leven krijgen. De senioren kunnen meezingen met liedjes uit hun jeugd, en naast bestaande nummers wordt er ook tijd gemaakt voor improvisatie.

Bewoners krijgen de kans om zowel op instrumentaal als op zangvlak zich te exploreren en op die manier weer meer connectie te maken met zichzelf en andere bewoners.

Muziek geraakt daar waar woorden niet kunnen komen.  De workshop duurt ongeveer een uur en is bedoeld voor groepen van 10 tot 20-tal personen.

Buitengewone muzieksessie

Buitengewone Muziekworkshop.jpeg

Deze buitengewone muzieksessie is een op maat gemaakte muzieksessie voor personen met een beperking. 

Afhankelijk van welke speciale noden de gasten hebben, zal er gekeken worden of het een actievere of passievere workshop wordt.

Er is de mogelijkheid om zelf verschillende instrumenten te bespelen zoals boomwhackers, darbouka’s en andere percussie-instrumenten.

Daarnaast zullen we samen liederen zingen of kan je je laten onderdompelen in een bad vol klanken. 

Plezier is verzekerd! Plezier en genieten staan voorop. De workshop duurt ongeveer een uur en het aantal deelnemers is af te spreken.

De Muzikale Papfles

Workshop De Muzikale Papfles

Wist je dat elk kind geboren wordt met een natuurlijke voeling voor muziek? De zintuigen van een baby zijn nog in volle ontwikkeling, waardoor alles nog op een heel pure manier wordt waargenomen. In dit pre-verbale niveau is het kind nog niet geconditioneerd door zijn omgeving en ervaart het zien, horen, voelen, … als één groot geheel. Als een onderdompeling in een bad vol impressies, als het ware. Ook volwassenen beleven hun ware Zijn, hun emoties, hun lichaamstaal op dit non-verbale niveau.

Daar spelen we samen op in. Ik goochel graag met klanken & beweging, zang & theater, en leer jullie spelenderwijs op een dieper niveau met elkaar verbinden. Deze muziekbeleving stimuleert de sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind en bevordert het hechtingsproces. We leren ook liedjes aan die jullie – zo gewenst – thuis verder kunnen oefenen en samen zingen!

Het mooiste van alles? Door de speelsheid en ongedwongenheid van de workshop (en de baby’s), maak ook jij terug contact met jouw innerlijke kind! Wat een cadeau voor jullie beiden!

Een sessie duurt 30-45 minuten en is interactief. Je hoeft als ouder (of vertrouwenspersoon) niet te kunnen zingen of muzikaal te zijn. Je hoeft je enkel open te stellen voor wat er zich aandient bij je kind en bij jezelf.

Zeer geschikt voor broertjes & zusjes, omdat het ook de onderlinge band en interactie stimuleert!

Find Your Inner Voice Workshop

Find Your Inner Voice

Find your Inner Voice ~ Sing your Heartsong
- Not your everyday singing workshop! -

 

Ons lichaam is een zelfregulerend systeem. Het weet perfect wanneer het in balans is of wanneer we het contact met onszelf wat verloren zijn. Dat kan zich uiten in het niet spreken van onze waarheid. Iets willen zeggen, maar niet weten hoe. Vaak last hebben van keelpijn of keelontsteking. Er zit dan een ‘blokkade’ op je stem. Soms gebruik je je stem verkeerd, soms stapelt lichamelijke spanning zich op in je stembanden.  Vaak ligt de oorzaak echter veel dieper.


Tijdens deze workshop leer ik je hoe je terug contact kunt maken met jouw stem, door te gaan luisteren wat jouw lichaam je vertelt. Wat voel je? Wat dient zich aan? Wat is jouw innerlijke dialoog? Ik leer je hierbij een aantal technieken, maar we gaan vooral ook plezier maken, los van de techniek! Het doel is het ervaren van vrijheid en plezier in het zingen! Het is zo fantastisch je te mogen laten horen! Er te mogen staan! Om het lied van je hart te mogen zingen!

De workshops hebben absoluut ook een therapeutische meerwaarde (veel minder stemproblemen zoals heesheid of keelpijn). Wil je echter graag persoonlijke hulp bij een specifiek probleem, dan kan ik je individuele begeleiding aanraden. Soms voelt dat ook wat veiliger dan in groep. Neem gerust contact met me op als dit je interesseert!

Anker Workshop Home
Muziek oude doos
muziekworkshop
papfles
find innervoice
bottom of page